perjantai 20. lokakuuta 2017

Luova toiminta toi lisää energiaa syksyyni

Antaa mennä - ilman kritiikkiä.

Rentouttava, voimauttava ja luova päivä.


Pitkästä aikaa sain olla mukana ihan vaan tavallisena osallistujana. Olipas mukavaa. Tulin mukaan Iinan ohjaamaan taideterapia-ryhmään. Olin osallistuja muiden ryhmäläisten joukossa. Nyt en ollut itse ohjaajana enkä minkäänlaisessa tuottajan roolissa. 

Luovaa liikettä ja taidetoimintaa. Ilman taiteellisia tavoitteita, ilman kritiikkiä. Herättelimme mielikuvia ja tunteita. Keskustelimme niistä sen verran kun kukin halusi. Rento meininki.

Luovan liikunnan jälkeen nautimme yhdessä todella maukasta tomaatti-linssi-keittoa.
Resepti oli etelä-ranskalaisen pienen kylän ravintoloitsijalta. Nam.

Vatsat sopivasti täynnä siirryimme taidepajaan. Saimme työstää luovan liikunnan tuomia kokemuksiamme aivan oman mielemme mukaan eteen päin. Luova liike siirtyi paperille, kankaalle tai taide-esineeksi. Kukin oman valintansa mukaan. Minä tartuin väreihin. Ihanaa saada työskennellä välillä ilman vaatimuksia. On vapauttavaa tietää, että työtä ei arvostella eikä arvoteta. Tarkoitus oli vain antaa tunteiden ja ajatusten tulla ulos.

Ihmettelen kuinka helposti pääsin heittäytymään itse täysin ohjattavaksi. Muut osallistujat olivat minulle täysin vieraita mutta sujahdin joukkoon nopeasti. Onnistuin pyyhkimään ajatuksistani heti alussa kaikki ennakko-odotukset taidepäivää kohtaan. Halusin olla mieleltäni avoin uudelle. Huomasin pian jo toiminnan alussa, että olin päästänyt irti omasta ohjaajan roolistani. Halusin olla ohjattava, kokija. Sain olla yksi ryhmäläisistä ja vain nauttia mahdollisuudesta. Olin täysin osallistujan roolissa aivan koko neljä tuntia kestäneen taidetoiminnan ajan. Aika meni nopeasti.

Monissa ammateissa on vahva ammattirooli. Kokenut ammattilainen saa olla syystäkin ylpeä osaamisestaan. Oman ammatti-identiteetin hylkääminen voi olla vaikeaa silloin, kun itse siirtyy toiminnan kohteeksi. Eikös sitä sanota, että lääkärit ovat haastavia potilaita?

Minä sain nyt olla itse ohjattavana. Monella tapaa hyvä kokemus. Tämä taidevoima-päivä toi rutkasti lisää energiaa syksyyn. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti